Aşılama yöntemi tüp bebek yönteminden önce tercih edilen bir gebe kalma sürecidir. Kadında yapılan tetkikler sonucunda zayıf yumurtalıklar var ise, tüplerde tıkanıklık yok ise, kadınlarda ki yumurtalıklar takibe alınır ve uyarıcı etkisi bulunan iğnelerle yumurtalıklar uyarılır. Genellikle bir hafta boyunca bu işlem kadınlara uygulanır.
Sonrasında ise takibe alınır, uyarıcı iğnelerin etkisiyle oluşan yumurta keseciklerin çatlaması aşamasında laboratuvar da bekletilen erkek spermi iğne yoluyla yumurtalıklara gönderilir. Oluşan embriyo yumurtalıklar da tutunur ve rahime doğru yerleşirse gebelik oluşur. Oluşan gebelik sonrasında normal doktor kontrolleri yapılmak ta, hamilelik süreci doğal bir şekilde devam etmektedir.
Tüp Bebek Yöntemi
Aşılama yöntemin de verim alınamazsa ya da aşılama yöntemi uygulamasının yapılamayacağı durumlarda doktorlar tüp bebek yöntemini uygularlar. Bu yöntem kadın yumurtalıkların ve erkek spermlerinin laboratuvarda döllenmesiyle oluşan bir yöntemdir.
Laboratuvar ortamında muhafaza edilen spermler yumurtalıklara yanaştırıldığında doğrudan döllenme sağlanabileceği gibi, bazen de bir pipet yardımıyla spermin yumurtalıklara yerleştirilmesi sağlanarak gebelik oluşumuna olanak sağlanır. Oluşan döllenme kadın rahim içine yerleştirilir ve izlemeye alınır. Oluşan gebelik sonrası anne adayı doktor kontrollerine doğum anına kadar devam etmektedir.